Asgari ücrette 250 TL detayı konuşuluyor! 2022 asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrette 250 TL detayı konuşuluyor! 2022 asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 asgari ücret zammıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Asgari ücrette uzlaşma çalışmaları sürerken son olarak 250 TL detayı gündeme geldi. İşte asgari ücrette son durum…

Yaklaşık 7 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren Asgari ücret zammı merakla bekleniyor. 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı yakından takip edilirken, konuyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni asgari ücrette SGK primlerinde yapılacak indirim sayesinde maaşta ekstra artış gündeme geldi.

Ulusal basında yer alan habere göre işçi ile işveren yüzde 14 olan SGK primlerinin düşürülmesinde uzlaşmaya vardı. Bununla birlikte SGK priminde 5 puanlık bir indirim gündeme taşındı. Bu düzenleme sayesinde asgari ücrette 250 TL’lik bir katkı oluşmuş olacak. 2022 asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına devam ediyor.

Gözler Son Toplantıdan Çıkacak Kararda

Asgari ücrette yapılan toplantılarda işçi ile işveren temsilcileri arasında bir mutabakat oluşmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği 3 toplantının ardından gözler kararın açıklanacağı son görüşmeye çevrildi. Asgari ücrette 4. ve son toplantının ardından 2022 yılında verilecek olan asgari ücret kesinleşmiş olacak.

Bununla birlikte toplantıda asgari ücrette vergi dilimi ile matrahlarda değişiklik yapılması gündeme geldi. Ayrıca yetkililer Sosyal Güvenlik Kurumu prim desteği gibi başlıklar üzerinde uzlaşma arayışına girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi diliminin düzenlenmesi, SGK işçi desteği, AGi başta olmak üzere bütün önerileri masaya yatırmaya başladı.

NET Ücret 250 TL Artacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücrete yönelik vergi indirimi başta olmak üzere yoğun bir çalışma içine girdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bünyesinde yapılan toplantılarda işçi ile işveren temsilcileri SGK primlerinin düşürülmesinde uzlaşmaya vardı. Yüzde 14 olan SGK primlerinde 5 puanlık bir indirimin yapılacağı belirtiliyor. İşçinin cebine giren net asgari ücretin artmasını sağlayacak bu formül sayesinde 250 TL’lik bir artış yaşanacak. Asgari ücrette yüzde 40 zammın yanı sıra aylık net ücret 250 TL daha artacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz