Asgari ücret için 4 bin 500 lira önerisi geldi! BBP Genel Başkanı’ndan asgari ücret açıklaması

Asgari ücret için 4 bin 500 lira önerisi geldi! BBP Genel Başkanı’ndan asgari ücret açıklaması

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret tutarı hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret için yeni talepte bulundu…

2022 yılına az bir Zaman kala milyonlarca vatandaşın gündeminde Asgari ücret zammı yer alıyor. Asgari ücrete 2022 yılında ne kadar zam yapılacağına ilişkin tartışmalar devam ederken, siyasi isimlerden de önemli teklifler gelmeye başladı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin 2022 yılında en az 4 bin lira olması gerektiğini hatırlattı.

Destici konuyla ilgili yaptığı son açıklamasında, “Daha sonra dövizdeki dalgalanmayla birlikte bunun 4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı. BBP lideri Mustafa Destici, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan ile görüşme yaptı. Bu görüşmede asgari ücrete yapılacak olan zam hakkında konuşulduğu öğrenildi.

“Asgari Ücrete En Az Yüzde 40 Zam”

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Destici ve Aslan ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmenin ardından BBP lideri Destici, “dövizdeki dalgalanmayla birlikte bunun 4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum. Bu benim ve BBP'nin görüşü. Hem işçiyi memnun edecek hem de işvereni memnun edecek şekilde asgari ücret çalışmalarının sonuçlanacağına inanıyorum.” dedi. BBP Genel Başkanı ayrıca birinci olarak düşünülmesi gerekenlerin işçiler olduğunu vurguladı.

“Türkiye’nin En Büyük Toplu Sözleşmesi”

Hak-İş Genel Başkanı Arslan ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Aralık ayının yarısını görmeden 2022 yılı asgari ücret tutarının ilan edilmesini bekleyen Arslan, şu açıklamayı yaptı: “Öncelikle, asgari ücretin bir ülkedeki en az ücret olmadığını ifade etmek istiyorum. Türkiye'deki asgari ücret bir asgari ücret değil, geçim ücretidir. İstisnai bir ücret olması gerekirken maalesef çalışanlarımızın yüzde 42'si asgari ücretle çalışıyor. Büyük bir kesimi ilgilendiriyor. Türkiye'nin en büyük toplu sözleşmesini yapıyoruz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin IMF'ye karşı tavrını destekliyoruz.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz