Asgari ücret görüşmeleri nihayet başladı! Asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücret görüşmeleri nihayet başladı! Asgari ücret kaç TL olacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren 2022 yılı asgari ücreti belirlemek için harekete geçildi. 2022 yılı asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün işçi, işveren ve hükümet kanadında gerçekleştirildi…

Milyonlarca vatandaşın uzun bir süredir beklediği Asgari ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı nihayet başlatıldı. Türkiye’de 2022 yılı asgari ücret tutarını belirleyecek olan komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelmesiyle resmen toplandı. Komisyonun aralık ayı boyunca asgari ücret tutarını kesinleştirmek üzere toplantılarına devam etmesi bekleniyor. Ancak bu yıl asgari ücrete yapılacak zam oranını netleştirmek için daha hızlı hareket edileceğine dair açıklamalar gelmişti.

2022 yılı asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından her gün araştırılıyor. Milyonlarca asgari ücretliyi ve ailelerini doğrudan etkileyen maaş zammı konusunda ilk adım nihayet atıldı. Bugün bir araya gelen işçi, işveren ve hükümet temsilcileri Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısını gerçekleştirdi. Aralık ayı boyunca yapılması planlanan görüşmelerin toplamda 4 etaptan oluşması söz konusu olacak.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Açıklama

Aralık ayı boyunca devam edecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları sonucunda 2022 yılı asgari ücret tutarı belirlenmiş olacak. Merakla beklenen toplantının başlangıcında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, Türkiye çapında sadece asgari ücretle geçinen 6 milyon emekçi bulunduğunu hatırlatarak onlara verilen sözü hatırlattı.

“Enflasyon ve ekonomideki dalgalanmaya karşı emekçilerimizi koruyacağımıza dair söz verdik.” diyen Bakan Bilgin, asgari ücretteki artışın ekonomiyi canlandıracağını düşünenlerin oranını yüzde 89 olarak açıkladı.

“Firma Sahipleri Cevabı Verdi”

Asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağına dair sorulara en iyi cevabı firma sahiplerinin verdiğini söyleyen Bakan Bilgin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: İşverenlerin yüzde 34'ü yeni asgari ücretin 3500 ila 3750 TL arasında olması gerektiğini söylerken profesyonel yöneticiler olan kesim çok uçuk, 6000 TL üzerinde rakamdan bahsediyor. Profesyonel yöneticiler iş verenler arasında ciddi fark var.” Bu açıklamaların ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan nasıl karar çıkacağı merak konusu oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz