Asgari ücret belli oldu mu? 2022 asgari ücret zammında son durum

Türkiye’de doğrudan 7 milyon asgari ücretli çalışanı ve dolaylı yoldan tüm vatandaşları ilgilendiren 2022 asgari ücret zammı gündemden düşmüyor. Asgari ücret açıklandı mı? 2022 asgari ücrette son durum…

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 Asgari ücret Zammına ilişkin çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette çok ciddi bir artış gerçekleştirerek bayram havası estireceklerini söylemişlerdi. TİSK ve Türk İş görüşmeleri sürerken milyonlarca vatandaşı etkileyecek asgari ücretin ne zaman belli olacağı merak ediliyor.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları yakından takip ediliyor. İşçi işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan bu komisyon ilk toplantısını 1 Aralık’ta, ikincisini 7 ve üçüncüsünü de 9 Aralık tarihinde gerçekleştirmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk 3 toplantısında işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret konusunda fikir birliğine varamadı.

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

İlk 3 toplantıdan asgari ücret konusunda uzlaşma olmayınca gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. ve son toplantısına çevrildi. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrette dördüncü toplantının ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Vatandaşlara daha önceden yapılan açıklamalarda 2022 yılı asgari ücretin Ocak ayına kalmadan, Aralık ayının en geç 2. haftasında resmen duyurulacağı belirtilmişti. Bunun üzerine 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin aralık ayının son haftasından önce netleşmesi bekleniyor. Çok ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceklerini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaklarını söyleyen Bakan Bilgin, “Daha yüksek düzeyde açıklanması önemlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Bunu anlıyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızı korusun, aynı zamanda Türkiye'nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmalardan Türkiye'ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak seviyede belirleyeceğimizi ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı. Asgari ücret toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da 4 bin TL’den az olmamalı şeklinde yorum yapmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz