Asgari ücret 4 bin TL olacak mı? Milyonların gözü bu toplantıya odaklandı

Asgari ücret 4 bin TL olacak mı? Milyonların gözü bu toplantıya odaklandı

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışan vatandaşı ve onların ailelerini yakından ilgilendiren 2022 yılı asgari ücret tutarı yakında netlik kazanacak. Çalışma Bakanlığı ile işçi ve işveren temsilcileri bir kez daha toplanacak…

Asgari ücret Tespit Komisyonu toplantıları milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarını belirlemek için ikinci kez toplanacak. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında yapılacak ikinci toplantıda önemli detaylar görüşülecek.

Edinilen bilgilere göre Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları ikinci toplantıda gündemin önemli konusu olacak. Sosyal güvenlik prim gelirlerini etkileyen temel gösterge olan asgari ücret pazarlığında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Salgın döneminde ülkenin genel ekonomik durumu, enflasyon rakamları, yaşam maliyeti ve refah payı olmak üzere 4 parametre üzerinden 2022 yılı asgari ücreti tespit edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Teklifi

Asgari ücret görüşmelerinde 9 Aralık Perşembe günü ikinci toplantı gerçekleşecek. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu toplantıya kilitlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara yüksek asgari ücret sözü verdi. Bu kapsamda 2022 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranı yüzde 30’u geçti. Kasım ayı enflasyon rakamları 5 aylık 10.48’lik oran ile asgari ücretteki pazarlıklar farklı bir boyuta geçti.

Asgari ücrete yeni yılda enflasyonun üzerinde ve refah payı ile yapılacak hesaplamalar kapsamında yüzde 30’dan fazla zam yapılması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddesi asgari ücret oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda, “asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği” dikkatlerden kaçmadı.

“Emeği Koruyacak Bir Asgari Ücret Belirleyeceğiz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de 2022 yılındaki asgari ücret hakkında vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin çalışanlara söz verirken, “Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz