Asgari ücret 4 bin 70 lira mı olacak? Asgari ücrette son dakika gelişmesi

Asgari ücret 4 bin 70 lira mı olacak? Asgari ücrette son dakika gelişmesi

2022 yılında verilecek asgari ücret görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında asgari ücret için 4 bin 70 lira rakamını telaffuz etti. 2022 asgari ücret kaç lira olacak?

Türkiye’de milyonlarca Asgari ücretli çalışanı doğrudan ilgilendiren 2022 yılı asgari ücret tutarını belirlemek için çalışmalar sürüyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün 4. toplantıyı gerçekleştirecek. Asgari ücretin konuşulmaya devam ettiği bu dönemde önemli açıklamalar peş peşe geldi.

Asgari ücretin belirlenmesi için işçi, işveren ve hükümet temsilcileri görüşmelere devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından geçtiğimiz hafta yapılan 3. toplantının ardından yapılan açıklamalarda herhangi bir uzlaşı çıkmadığı belirtildi. İşçi sendikaları asgari ücret taleplerini iletirken, işveren temsilcileri ise bu talepleri karşılamayacaklarını söyleyerek farklı rakamları telaffuz etti.

Asgari Ücrette 4 bin 70 Lira İddiası

Öte yandan gazeteci Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen asgari ücret konusunu değerlendirdi. Kulağına 2022 yılı asgari ücreti için 4 bin 70 lira rakamının geldiğini söyleyen Selvi’nin bu yazısının ardından sosyal medyada da tartışmalar arttı. Selvi, asgari ücretin bugün açıklanmasının gerektiğini belirterek topu yetkililere attı.

Daha önce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in “Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız” dediğini vurgulayan Selvi’nin yazısı ilgi gördü. Selvi yazısında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim.”

Çalışma Bakanı’ndan Asgari Ücret Açıklaması

Türkiye’de milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 2022 asgari ücret konusu gündemden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle açıklamasında işçileri sevindiren ifadeler kullanmıştı: "Ciddi bir asgari ücret artışı sağlayacağız, çalışanlarımız için bayram havası yaratacaktır. Bunu şimdiden müjdelemek isterim.” Bakan Bilgin’in bu müjdesinin ardından gözler bugün gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı sonucuna çevrildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz