ASELSAN ve TUSAŞ yine savunmanın devleri arasında

ASELSAN ve TUSAŞ yine savunmanın devleri arasında
NotHaber

Dünyanın en prestijli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi 2021 yılının en iyi 100 savunma sanayi şirketi listesini açıkladı. Listede ASELSAN 48’inci, TUSAŞ 68’inci oldu.

ABD merkezli dünyanın en saygın askeri yayıncılık şirketi Defense News 2021 yılının savunma sanayi devlerinin ilk 100 listesini açıkladı. Dergi tarafından savunma satışları baz alınarak yayımlanan listede Aselsan ve TUSAŞ ilk 100 arasında yer alırken ASELSAN 48’inci, TUSAŞ 68’inci oldu.

ABD’DEN 6 ŞİRKET İLK 10’DA YER ALDI

Salgın nedeniyle cirolarda büyük oynamaların yaşandığı listede 2020'de ASELSAN yine 48, TUSAŞ ise 53'üncü sırada yer almıştı. Boeing ve Airbus gibi şirketleri geride bırakan ABD'li Lockheed Martin şirketi listenin zirvesinde yer aldı. Listenin ilk 10 sırasında ABD'den 6, Çin'den 3, Birleşik Krallık'tan 1 şirket bulunuyor.

SALGIN DÖNEMİNDE İYİ BİR SINAV VERDİĞİMİZE İNANIYORUM

Öte yandan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "2020, ASELSAN açısından olumsuzlukların fırsata çevrildiği, verimli ve etkin çalışmalarımızın kesintisiz devam ettirildiği bir dönem oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dönemi tüm dünyayı zorlarken, kurumsal zeka kavramını da gündeme getirdi. Zekanın en temel iki referansı olan uyum sağlama ve problem çözme becerilerinin, şirketlerde kurumsallaşması gerektiğini bizlere gösterdi. Her türlü zorluğa ve değişime karşı hazır bulunma seviyemizin olgunlaşması, önceliklerimizin yeniden belirlenmesi ve yeni yetkinliklerin kazanılması açısından salgın döneminin kazanımlarına odaklanmak çok daha doğru olacak. Bu açıdan baktığımızda, salgın döneminde ASELSAN ailesi olarak iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum." Görgün, ASELSAN'ın bu dönemde faaliyetlerine ara vermediğine dikkati çekerek, ülkelerarası hareketliliğin tümüyle durduğu 2020'de bile ihracatına kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz