Amazon yalanladı Bitcoin geriledi

Amazon yalanladı Bitcoin geriledi

İngiliz gazetesi City AM’in Amazon’un Bitcoin ile ödeme alacağı iddiası üzerine yükselmeye başlayan Bitcoin, şirketin iddiayı yalanlaması sonrası yönünü aşağı döndürdü.

İngiliz ekonomi gazetesi City AM’in Amazon’un Bitcoin ile ödeme alacağına dair haberi üzerine elektronik ticaret devinden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Amazon’un bu yılın sonuna kadar Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağına dair iddianın asılsız olduğu belirtildi.

AFP ile temasa geçen bir Amazon sözcüsü, haberdeki bilgilerin "uydurma" olduğunu söylerken, ancak şirketin Kripto para birimi sektörüyle ilgilendiğini söyledi.

KRİPTOYA AÇIK KAPI BIRAKTI

Sözcü, "Konuyla ilgilenmemize rağmen, kripto para birimleri için özel planlarımız ile ilgili ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil" derken "Amazon'da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini incelemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan haber sonrası kripto para birimi Bitcoin yaklaşık yüzde 12 yükselerek 40 bin seviyelerine ulaşmıştı. Yalanlama sonrası ise Bitcoin kuru gerileyerek 38 bin dolar seviyesinde fiyatlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz