Altın fiyatlarında önemli düşüş

Altın fiyatlarında önemli düşüş

Altın haftaya sert düşüşle başladı. Ons altındaki düşüşün gram altına da yansımasıyla gün içindeki kayıp şu sıralar 30 lira civarında.

Küresel piyasalarda Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde büyük kayıp yaşadı. Ons altının sert bir düşüş yaşamasıyla 112 dolarlık kayıp oluştu. Bunun neticesinde gram altınf tarafında da 30 lirayı bulan bir değer kaybı gerçekleşti.

Geçtiğimiz cuma günü beklentilerin üzerinde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından ons Altın fiyatları gerilemeye başlamıştı. Yeni haftaya da sert bir düşüşle giren ons altın için bu verilerin etkisinin sürdüğü söyleniyor.

FED FAİZ KARARI ETKİLİ OLACAK

Altın fiyatlarındaki düşüşe yön vermesi için Fed'in kararı beklenirken kripto paralardaki yükselişin de altın fiyatlarına etkisi oldu. Fed'in faiz artırma kararı açıklaması beklenirken bu durumun altın üzerinde baskı oluşturduğu düşünülüyor.

GRAM ALTIN'IN KAYBI YÜZDE 6

Ons altın fiyatlarındaki sert düşüşün etkisiyle gram altında da büyük güç kaybı yaşandı. Gün içinde yaklaşık 30 lira kadar düşen gram altının fiyatı 459 liraya kadar geriledi. Aynı gün içinde 489 lira seviyelerini gören gram altında kayıp yüzde 6 oldu.

Ons altın ise 1764 dolardan 1652 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz