ABD'den vergi kaldırma talebi

ABD'den vergi kaldırma talebi

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanlığı'ndan ABD'li şirketleri etkileyen Dijital Hizmetler Vergisi'nin kaldırılmasını talep etti.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile online bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ABD'li şirketleri etkileyen Dijital Hizmetler Vergisi'nin kaldırılmasına ilişkin taleplerini ileten Katherine Tai, Bakan Muş'tan konuya ilişkin reaksiyon alınmasını istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada tarafların iki ülke arasındaki ticaretin güçlendirilmesi konusunda anlaştığı belirtilirken "Temsilci Katherine Tai Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li şirketlerin piyasa erişiminin artırılması gibi ortak çıkarların olduğu alanları tartıştı. Bunun yanında Dijital Hizmet Vergisi etrafındaki sorunların çözümü için çok taraflı görüşmelerin en uygun ortamı sağladığını belirtti. Tai, bireysel olarak uygulanan Dijital Hizmet Vergilerinin OECD ve G20'deki süreçlerle bağlantılı olarak kaldırılmasının ABD için kritik öneme sahip olduğunu bildirdi." ifadelerine yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz