3600 ek göstergede son dakika! 3600 ek gösterge hangi mesleklerde geçerli

3600 ek göstergede son dakika! 3600 ek gösterge hangi mesleklerde geçerli

Türkiye’de milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip edilen 3600 ek gösterge düzenlemesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak edilen 3600 ek gösterge hakkında konuştu. Ek gösterge hangi mesleklerde verilecek?

2022 yılına az bir zaman kala vatandaşların gündemindeki en önemli konulardan biri de 3600 Ek Gösterge oldu. Özellikle son dönemde 3600 ek gösterge gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Daha önceden öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi pek çok meslek dalını kapsayacağı söylenen ek göstergede değişiklik yapıldı mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 3600 ek gösterge için çalışmalara hız verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Vatandaşlar internet üzerinden yaptıkları aramalarda “3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Hangi mesleklere 3600 ek gösterge verilecek?” gibi soruların yanıtlarını arıyor. Kamu görevlisi milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesinde çalışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düzenlemelerde sona gelmek için planlamalara hız verdi. Öte yandan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 2022 yılı sonuna kadar 3600 ek gösterge düzenlemesinin tamamlanacağı müjdesini verdi.

3600 Ek Göstergede Son Durum Merak Ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20'nci Milli Eğitim Şurası'nın açılışında önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemine gelen konulardan biri de milyonlarca vatandaşın merak ettiği 3600 ek gösterge oldu. Vatandaşların yakından takip ettiği 3600 ek gösterge düzenlemesinin hangi meslek gruplarında geçerli olduğu da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında yer aldı.

3600 Ek Gösterge Meslek Grupları Netleşti

Çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Söz verdiğimiz gibi 6. Dönem Toplu Sözleşme'de 3600 ek gösterge düzenlemesinin 2022 yılı sonuna kadar tamamlanmasını da kararlaştırdık. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 3600 ek göstergeden faydalanacak öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi unvanlarında çalışanlarımızın ve emeklilerimizin haklarında iyileştirmeler yine sağlanacaktır.” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yıl sonuna kadar 3600 ek gösterge düzenlemesini tamamlayacağı belirtilirken vatandaşlardaki meraklı bekleyiş devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz