3600 ek gösterge maaşlara nasıl etki edecek? Ek göstergede son durum

3600 ek gösterge maaşlara nasıl etki edecek? Ek göstergede son durum

Türkiye’de milyonlarca çalışanın hem maaşını hem de emekliliğini ilgilendiren 3600 ek gösterge, son dönemde gündemden düşmüyor. Ek gösterge çalışmaları devam ederken yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte yıllardır beklenen ek gösterge düzenlemesinde son durum…

Hem aylık Maaşı hem de emekli aylığını etkileyen 3600 Ek Gösterge düzenlemesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türkiye’de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren düzenleme gündemden düşmezken yeni gelişmeler yaşanıyor. Son dönemde bakanlar tarafından sık sık dile getirilen 3600 ek göstergede son durum merak ediliyor.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda yeniden gündeme getirilen 3600 ek gösterge, öğretmen, polis, hemşire ve din adamları tarafından yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge umutları her yıl yeşerip başka bahara kalsa da bu yıl düzenlemenin artık yasalaşması bekleniyor. 2008 yılından önce çalışmaya başlayan 1.5 milyon kamu çalışanının çalıştıkları dönemde aldıkları maaştan, emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarından çok ciddi artış yaşanması bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesinde Son Durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı son etkinlikte 3600 ek gösterge düzenlemesini yeniden gündeme taşıdı. Erdoğan 3600 ek gösterge hakkında öğretmenleri sevindiren açıklamalar yaparken, “Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın 3600 ek gösterge talebi ile yeniden gündem olan düzenlemelerle ilgili çalışmalar başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e ‘çalışmayı başlatın' talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konunun artık netleşmesi gerektiğini söyledi. Eğer çalışmalar bu şekilde devam ederse, milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerinde önemli iyileştirme yapılmış olacak. Edinilen bilgilere göre düzenlemenin teknik çalışması 2022'nin Haziran ayına, yasalaşma süreci 2022 sonuna yetişecek.

3500 Ek Gösterge Nedir?

Memurları yakından ilgilendiren ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına geliyor. Bu sebeple milyonlarca memur, mevcut seviyelerinden 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını talep ediyor. Çünkü ek göstergesi 3600 olan bir memur ile ek göstergesi 2500 olan bir memurun maaş miktarları farklılaşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz