3600 ek gösterge için kasım ayı işaret edildi

3600 ek gösterge için kasım ayı işaret edildi

Memur-Sen, 3600 ek gösterge için çalışmaların kasım ayı içinde başlatılacağını açıkladı.

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi’nin Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlediği Bursa Teşkilat Buluşması’na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 Ek Göstergeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

“2022 YILI İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi kararlarını da bu toplu sözleşmede aldıklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bunların ikisi de 2022 yılı içinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile çalışılacak ve tamamlanacaktır. Bugünlerde siyasette bir tartışma var. '3600'ü kim teklif etti?' diye. 3600 ek gösterge, 6 dönem toplu sözleşmenin tamamında Memur Sen'in teklif ettiği bir maddedir. Dolayısıyla teklif bize aittir. Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımıza aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız. İcraat da Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacaktır diye düşünüyoruz. Bu tartışmaya girmeksizin 3600'ün kapsamına ilişkin bütün kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, ek gösterge sistematiğini adil bir şekilde düzenleyecek çalışmayı da bir an önce başlatmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bu konuya ilişkin bir mutabakat sağladık. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda buna ilişkin bir startı vereceğiz kasım ayı içinde”

KANUN DEĞİŞKLİĞİ TALEBİ

Mevcut 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun, memur sendikacılığının toplu sözleşme sistemini taşıyamadığını ifade eden Yalçın, bu kanunda altı noktada iyileştirmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Özellikle masanın oturma düzenindeki adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Yedek teklif sunma sistematiği kaldırılmalı. Masada tutanak sistemi işçi sendikacılığındaki gibi günlük işlemler bittiğinde tutanak haline dönüştürülmeli. Bunun yanında masadaki çalışma süresi 2 ayı kapsayacak şekilde süre uzatımı yapılmalı. Çünkü bir aylık süre yetmemektedir. Dayanışma aidatı sistemi son derece önemli. İşçi sendikacılığında yetkili sendika emeğinin bu anlamda dayanışma aidatıyla hakkın teslimi söz konusuyken memur sendikacılığında yetkili sendikanın verdiği emeğin dayanışma aidatı olmaması dolayısıyla hakkın teslimi söz konusu değil. Yapana, yatana, çatana beraber dağıtılan bir sistematik var. Bu adaletsizlik içeriyor. Bir diğer konu ise hakem sistemi yeniden gözden geçirilmeli. Yani tahkim süreci memur sendikacılığında mutlaka ve mutlaka yeniden gözden geçirilmeli. Hakemin yapısına ilişkin yeni bir tasarım gerekiyor” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz