3600 ek gösterge hakkında Memur-Sen'den beklenen zam açıklaması!

3600 ek gösterge hakkında Memur-Sen'den beklenen zam açıklaması!

Türkiye’de son dönemde gündemin en önemli konularından biri olan 3600 ek gösterge hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca memurun merakla beklediği zam açıklaması Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan geldi…

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son açıklamasıyla milyonlarca memurun merak ettiği 3600 Ek Gösterge düzenlemesine dikkat çekti. Türkiye’de milyonlarca memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinde son durum merak ediliyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ilk olarak gündemdeki asgari ücretin netleşmesinin ardından memur zammına ilişkin açıklamalar yapacağını söyledi.

Memur-Sen Başkanı Yalçın, giderek artan enflasyon ortamında kamu çalışanlarına refah düzeyi sağlayabilmek için çalıştıklarını kaydetti. Bu kapsamda memurlara ek zamma ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Yalçın, 3600 ek gösterge dahil yeni düzenlemenin 15 Ocak tarihinde maaşlara yansıyacağını hatırlattı. Memur-Sen Genel Başkanının bu açıklamaları milyonlarca memuru ocak ayındaki zam konusunda heyecanlandırmaya yetti.

Memura Refah Zammı Geliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ülkedeki enflasyona ve gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek şunları söyledi: “Gıda fiyatlarındaki artış, kurdaki hareketlilik memurun hayatındaki maliyetleri artırdı. Biz toplu sözleşmeyi bu hareketlilikten önce yaptık. Şimdi memurun alım gücü düştü. Burada 'Biz enflasyon farkı vereceğiz' sözü kıymetli. Burada memura yönelik bir ek zamma ihtiyaç var.”

Memur-Sen Başkanı Yalçın, Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak yüzde 5'lik zamla birlikte enflasyon farkının yansıtılacağını ve bir de üzerine ek zammın verilmesi gerektiğini söyledi. Memura refah zammı konusunda çalıştıklarını söyleyen Yalçın, “Çünkü kira, gıda fiyatları yükseldi.” dedi. Memur-Sen olarak diplomasi yaptıklarını belirten başkan, görüşmede prensipte uzlaştıklarını ve refah zammının kesin olduğunu söyledi.

Yüzde 35 Zam Gelecek Mi?

Memura zam kararının ne zaman açıklanacağını söyleyen Ali Yalçın, “Zam ve enflasyon farkına ilaveten ek zam konusunda uzlaştık. Şu anda asgari ücret tartışması devam ediyor. Bu tartışma bittikten sonra tarafların bir araya gelmesi gerekiyor.” dedi. Öte yandan basında konuşulan yüzde 30-35 verdiklerinde ise “Biz hayır demeyiz teşekkür ederiz.” diyen Yalçın, “Alınan para anında piyasaya yansıyacak. Esnaf ve işvereni de güldürür.” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz