3600 Ek Gösterge Hakkında Bakan Bilgin’den Önemli Açıklama

3600 Ek Gösterge Hakkında Bakan Bilgin’den Önemli Açıklama

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın gündeminden düşmeyen 3600 ek gösterge hakkındaki çalışmalar hız kazandı. 3600 ek gösterge hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Çalışma Bakanı Bilgin, önemli ifadeler kullandı…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzun bir süredir gündemden düşmeyen 3600 Ek Gösterge hakkında konuştu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen 3600 ek gösterge, kısa sürede en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Milyonlarca vatandaş 3600 ek göstergenin çıkıp çıkmadığını merak ediyor.

2200 altı ve 2200 ile 3000 gibi 3600 ek gösterge üzerinden hesaplanan ücretlere tabi meslek grupları, 3600 ek gösterge çıkarsa genişlemiş olacak. Bu yüzden bütün gözler yetkili isimlerden gelecek 3600 ek gösterge açıklamalarına çevrildi. Bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gereken bir sorun olduğunu dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalar yaptı.

“3600 Ek Gösterge Ocak Ayında Mecliste”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlıkta oluşturulan kurul ile 3600 ek gösterge çalışmalarını tamamladıkları müjdesini verdi. Milyonları heyecanlandıran bu açıklamalarına devam eden Bakan Bilgin şunları söyledi: “Memur-Sen ile görüşme yapacağız. Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz.”

Eğer Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in müjdelediği gibi 3600 ek gösterge önümüzdeki ocak ayında meclise gelirse onay aşamasına geçilecek. Türkiye’de son dönemde gündemin en önemli maddelerinden birini oluşturan 3600 ek gösterge çıkarsa, dört meslek görevini kapsayacak. Bu meslek grupları arasında polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler yer alıyor. Düzenleme bu meslek gruplarına göre farklılık göstermeden ek gösterge yükseltilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge tartışmaları hakkında önemli açıklamalar yaptı: “Öğretmenlerimize bazı müjdeler vermek istiyorum. Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. 3600 Ek Gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Bu gelişme vatandaşlar arasında 3600 ek gösterge çıktı şeklinde yorumlanmaya başladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz