2022’de emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte maaşlarda son durum

2022’de emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte maaşlarda son durum

Yeni yıla girmemize az bir zaman kala milyonlarca vatandaş, 2022 yılında maaşlara yapılacak zam oranına kilitlendi. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için son rakamlar konuşulmaya başlandı. İşte detaylar…

Milyonlarca memur ve emekli, 2022 yılının Ocak ayında maaşlara yapılacak Zammı merak ediyor. Bilindiği üzere 2022 ve 2023 mali ve sosyal hakları kararlaştıran 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bu sene ağustos ayında tamamlanmıştı. Bunun ardından 2022’de maaşlara nasıl bir zam oranı uygulanacağı merak konusu oldu.

Türkiye’de milyonlarca memur ve emekli yeni yılda maaşlara yapılacak zam için geri sayıma devam ediyor. Bilindiği gibi memur ve emekli maaşlarına ocak ayında zam yapılacak. Bu zam oranı, enflasyon rakamları ve farkına göre netlik kazanacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinde Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım aylarını kapsayan, 5 aylık enflasyon rakamları açıklanmıştı.

2022’de Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) son 5 aylık enflasyon miktarı yüzde 10.47 oldu. Enflasyon farkı ise 7’nin üzerinde açıklandı. Senenin son 6 ayının enflasyon verileri aynı düzeyde olursa 2022 yılının ocak ayında memur ve emeklileri toplu sözleşmeden gelen yüzde 5 zammın üzerine yüzde 7.47 enflasyon farkı eklenecek.

Bu hesaplama doğrultusunda yeni yılda memur maaşlarına enflasyon farkı eklenince toplam yüzde 12.47 oranında bir zam yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda 2022 yılının başında en düşük Emekli Maaşı, ek ödeme dahil edilmeden 3.600 TL’ye ulaşacak. Yeni zamlarla birlikte aile yardımı, çocuk ödeneği ve memurların bulundukları illere göre aldıkları ücretler de değişecek.

En Düşük Memur Maaşı Kaç TL Olacak?

Enflasyon verilerinin benzer şekilde açıklanması durumunda en düşük memur maaşı yeni yılda 5.440 TL’ye çıkacak. Bu hesaplama içine aile yardım ödeneği ve diğer ücretler de dahil edilince en düşük memur maaşı daha yüksek seviyelere ulaşabilecek. Milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen memur ve emekli maaşlarına yapılan zam hakkında net rakam açıklandığında yine haber sitemizden bilgilendirme yapacağız.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz