2022'de asgari ücret ne kadar olacak? Toplantı sonrası dikkat çeken gelişme

2022'de asgari ücret ne kadar olacak? Toplantı sonrası dikkat çeken gelişme

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışan 2022 yılında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısından sonra yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor…

Yeni yıla çok az bir zaman kala 2022 yılında geçerli olacak Asgari ücreti belirlemek için çalışmalar devam ediyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri ilk olarak 1 Aralık Çarşamba gününde uzun süredir beklenen ilk toplantıyı gerçekleştirmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı ise işçi temsilcilerinin ev sahipliğinde önceki gün gerçekleşti. Bunun üzerine gözler 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı konusuna çevrildi.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret tutarını belirlemek için harekete geçen komisyon, 2. toplantısını 7 Aralık tarihinde tamamladı. Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında çeşitli rakamlar konuşulmaya başlandı. Bunlar arasında öne çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde asgari ücrete daha önce tarihte görülmemiş bir zam yapılacağını söyledi.

İşte Asgari Ücrette Konuşulan Rakamlar

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kapsamında işçi işveren ve hükümet temsilcileri 2022 yılındaki asgari ücreti belirlemek için görüşmelere devam ediyor. İşçi sendikalarının ve işveren temsilcilerinin 2022 asgari ücret beklentileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kamuoyuna duyuruldu. Buna göre işveren temsilcileri 3500 – 3750 TL rakamlarını telaffuz ederken işçi sendikaları ise 3.750 – 4.000 TL rakamlarını öne sürdü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun merakla beklenen ikincisi toplantısı 7 Aralık 2021 Salı günü saat 14.00’te yaptı. Toplantıda konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Önümüze makul bir rakam getirirlerse kısa bir zamanda ortaklaşa imzalarız. Ancak beklentimiz altında bir rakam olursa katılmayacağımızı söyledim. Kamuoyunu fazla meşgul etmenin bir anlamı yok. İnşallah umduğumuz gibi olur" dedi.

2022 Asgari Ücret İçin Son Toplantı Bekleniyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, "Üçüncü toplantı perşembe günü TİSK ev sahipliğinde gerçekleşecek. Orada da çalışmalar, TÜİK’ten gelen raporlar görüşülecek ve değerlendirilecek.” ifadelerini kullandı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret için son toplantı bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz