2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum! Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum! Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 2022 yılı asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret tutarını belirlemek için bir kez daha toplanacak. Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

2022 yılında geçerli olması planlanan Asgari ücret tutarını belirlemek için görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. Asgari ücret için ilk toplantının gerçekleşmesinin ardından gözler 2. toplantıya çevrildi. Edinilen bilgilere göre işçi, işveren ve hükümet temsilcileri yeni asgari ücreti belirlemek için birkaç gün içinde bir araya gelecek. Bu süreçte DİSK ve TÜRK-İŞ gibi sendikalardan da asgari ücret açıklamaları geldi.

2022 yılının asgari ücret rakamları, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Asgari ücret belirlemek için yapılacak 2. toplantıda yavaş yavaş rakamın netleşmesi bekleniyor. Türk-İş sendikasının ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı detayları belli oldu. Asgari ücret 2. toplantısının saati ve günü ne zaman?

7 Aralık Salı Günü 2. Toplantı Yapılacak

Asgari ücreti belirlemek için yapılan toplantılarda 2. görüşme aşamasına geçiliyor. Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı 7 Aralık Salı günü saat 14:00’te gerçekleşecek. Toplantı yeri için Türk-İş sendikasının binası seçildi. Bunun ardından gözler asgari ücret belirlemesinde 3. toplantıya çevrilecek.

Asgari ücret görüşmeleri takvimine göre 3. toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10:00’da TİSK binasında yapılacak. Edinilen bilgilere göre 2022 yılındaki asgari ücret oranı toplantıların ardından yakın bir zamanda açıklanacak. Yaklaşık 6 milyon asgari ücretli çalışan ve onların ailelerini yakından ilgilendiren süreçte artık sona yaklaşılıyor.

Sendika Başkanlarından Asgari Ücret Talepleri

Geçtiğimiz günlerde ilk defa toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından önemli açıklamalar yapıldı. İşçi ve işveren temsilcilerinin karşılıklı görüşmelerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 TL arasında beklentilerinin olduğunu söyledi. Buna karşılık işveren temsilcileri ise 3500 TL ile 3750 TL arasında bir rakamın konuşulmasını istediği öğrenildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz