Avrupa’nın şampiyonu İtalya!

NotHaber

EURO 2020 final maçında İngiltere’yi penaltılarla 3-2 yenen İtalya, 53 yıl aradan sonra Avrupa Kupası’nın sahibi oldu.

İtalya, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (Euro 2020) final maçında İngiltere’yi mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren final maçında İngiltere'yi penaltılarla 3-2 yenen İtalya 53 yıl aradan sonra tekrar Avrupa Şampiyonu oldu.

KUPAYI OYUNCULARA UEFA BAŞKANI VERDİ

Maç sonu düzenlenen törende İtalya'ya kupasını UEFA Başkanı Aleksander Ceferin verdi. Kaptan Giorgio Chiellini'nin liderliğinde kupayı kaldıran İtalyan oyuncular, havai fişek gösterisinin de yapıldığı törende büyük sevinç yaşadı. Törende, turnuvada ilk kez finale kalma başarısı gösteren İngiltere'nin oyuncuları ve teknik ekibine de ikincilik madalyaları verildi.

TURNUVANIN EN İYİ OYUNCUSU KALECİ DONNARUMMA

Final maçında yaptığı kurtarışlarla ülkesinin kupayı almasına büyük katkı sağlayan İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Final maçını meydanlarda kurulan dev ekranlarda izleyen İtalyanlar, maç sonu büyük coşku yaşadı. Ülkelerinin Avrupa Şampiyonu olmasını çılgınlar gibi kutlayan İtalyanlar, koronavirüs salgınına rağmen sabaha kadar sokaklarda şarkılar söylediler.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz