Yeni Zelanda'da görülen tek vaka karantinaya sebep oldu

NotHaber

Yeni Zelanda, aylar sonra Auckland’da görülen ve koronavirüsün Delta varyantı olduğu düşünülen vaka için ülke çapında karantina ilan etti. Auckland’da 1 hafta, ülkenin geri kalanında ise 3 günlüğüne hayat durdu.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan ve büyük bir hızla tüm dünyaya yayılan Delta Varyantı koronavirüs tedbirlerini gevşeten tüm ülkeleri bir kez daha alarma geçirmiş durumda. Salgının başından beri çok sıkı önlemler alan yeni zelanda’da aylar sonra ilk yerel vaka tespit edildi. Yeni Zelanda Başbakanı jacinda ardern, ülkenin en büyük ve kalabalık şehri auckland'da görülen ve koronavirüsün Delta varyantı olduğu düşünülen bir vaka sonrası ulusal karantina ilan etti. Karantina uygulaması Auckland'da yedi gün devam edecek, ülkenin geri kalanında ise üç gün süreyle geçerli olacak.

VATANDAŞLARA “EVDEN ÇALIŞIN” MESAJI

Jacinda Ardern, henüz bilgi kesinleşmemiş olsa da vakanın Delta varyantı kaynaklı olduğunun düşünüldüğümü aktardı. Dördüncü seviye alarm uygulaması adı verilen bu karantinada tüm okullar, kafe-restoran gibi mekanlar ve birçok iş yeri kapanıyor. Vatandaşlara evden çalışma çağrısı yapılırken dışarı çıkılmasının gerekli olduğu hallerde mutlaka maske takmaları isteniyor.

SINIRLARI GELECEK YILA KADAR KAPALI

Yeni Zelanda salgının başından beri uyguladığı sıkı kurallarla toplumunu virüsten, ekonomisini de çöküşten korumuş olan az sayıda ülkeden biri. Ancak ülkede aşılama oranlarının beklenenin altında kalmış olması özellikle komşuları Delta varyantından etkilenen ülkeyi yeni salgınlar için savunmasız bırakmış durumda. Öte yandan Yeni Zelanda’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde atılacak normalleşme adımlarının bir parçası olarak gelecek senenin başlarında sınırlarının uluslararası yolculara yeniden açılacağı bildirildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz