Türk askeri Kabil’de dünyaya örnek oluyor

Taliban’ın ele geçirdiği Afganistan’dan kaçmak isteyenlerin izdiham yarattığı Kabil Havaalanı’nda, Türk güvenlik güçleri de görev yapıyor. Tahliye için bekleyenlere yemek ve su dağıtan Mehmetçik, bir bebeği de ezilmekten kurtardı.

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesiyle birlikte ülkeden çıkmaya çalışanların izdiham yarattığı Kabil Havaalanı'nda yaşanan kaos dünya gündeminde bir numaradaki yerini koruyor. Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görev yapan Türk güvenlik güçleri ise zor şartlarda tahliye işlemlerini bekleyenlere yardım elini uzatarak dünyaya örnek oluyor. Havalimanında çıkan kargaşada annesinden ayrı düşen iki aylık Hadiya bebeğe Türk askerleri sahip çıktı. Askerler, temizliğiyle ilgilendikleri ve mama verdikleri bebeği, babasına teslim etti.

5 METRELİK DUVARI AŞMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kontrol kapılarında bekleyen binlerce kişi zor şartlarda ülkeden tahliye edilmeyi beklerken havalimanında görevli Türk güvenlik güçleri, ihtiyacı olanlara yardım elini uzatarak dünyaya örnek oluyor. Bekleyişlerini sürdürenlere su ve yiyecek dağıtan Türk askeri, tahliye işlemleriyle de ilgileniyor. Havalimanı kontrol noktalarında içeriye alınmak için günlerdir bekleyen Afganlar, havalimanını çevreleyen yaklaşık 5 metrelik duvarları da zaman zaman aşmaya çalışıyor. Bu sırada yaşanan izdihamda çocuklar ezilme tehlikesi geçiriyor. İşte bu izdihamda ezilme tehlikesi yaşayan bir çocuk da Türk askeri ve özel harekat polislerinin yardımıyla kurtarıldı. Ailesinin duvarın karşı tarafından uzattığı çocuk, güvenli bölgeye alındı. Kurtarılan çocuk daha sonra ailesine teslim edildi.

YEMEKLERİNİ HAVAALANINDA YİYORLAR

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı bünyesindeki Türk askerleri, tahliye işlemleri için diğer ülke askerleriyle iş birliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Ülkeden ayrılmak isteyenlerin tahliyesi ve havalimanının güvenliği için yoğun mesai yapan askerler, yemeklerini Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki sosyal tesiste birlikte yiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz