Beyrut Limanı'ndaki patlamada ölenlerin yakınları 11 aydır adalet istiyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Beyrut Limanı'nda, 4 Ağustos 2020'de meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin yakınları, 11 ay geçmesine rağmen olayın suçlularının bulunamamasını protesto etti.

 

Geçen yıl Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Patlamada yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetmiş, 6 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Ayrıca 300 bin kişi patlama nedeniyle yerinden olmuştu. Her ayın 4’ünde olduğu gibi bu ay da hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlar adalet talebiyle Beyrut Limanı'nın kapısında toplandı.

"SORUŞTURMANIN UZATILMASINA HAYIR"

Protestocular, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla birlikte "Soruşturmanın uzatılmasına hayır!", "Beyrut Limanı Patlamasında yaralananları da kapsayacak sosyal adalet olmadan felaketten çıkış olmayacak!" yazılı pankartları taşıdı.

Söz konusu patlamayı, ülkedeki yolsuzluğun getirdiği bir felaket olarak nitelendiren eylemciler, patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki talebin yerine getirilmesini istedi.

"GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI GEREK"

Göstericiler adına hazırlanan yazılı açıklamayı okuyan İbrahim Hatit, Beyrut Limanı patlamasıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Hiç kimsenin kayırılmaması çağrısında bulunan Hatit, "Çetelerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve hepsiyle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz