Ücretli çalışan sayısı 13 milyonu geçti

TÜİK temmuz ayı verilerine göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı, geçen yılın aynı ayına göre artış gösterdi. Geçtiğimiz aya göre ise ufak bir düşüş yaşandı.

TÜİK tarafından yayımlanan temmuz ayı verilerine göre Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında Ücretli çalışan sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10,9’luk artış gösterdi. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın temmuz ayında 12 milyon 307 bin 332 kişi olarak kayda geçerken, bu yıl temmuz ayında ücretli çalışan sayısı 13 milyon 643 bin 956 kişi oldu.

Ayrıca bu yıl temmuz ayında ücretli çalışan sayısı, sektörel bazda sanayide yüzde 10,4, inşaatta yüzde 14,4 ve ticaret-hizmette yüzde 10,5 artış gösterdi.

GEÇEN AYA GÖRE YÜZDE 0,5 DÜŞÜŞ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı bu yılın temmuz ayında, haziran ayına oranla yüzde 0,5 azaldı.

Öte yandan 2021 Temmuz ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,5 ve inşaat sektöründe de yüzde 3,7 oranında azaldı. Ticaret-hizmet sektöründe ise yüzde 0,1 artış yaşandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz