Japonya'da 100 milyon dolarlık kripto soygunu

Japon kripto para borsası Liquid'in siber saldırıya uğradığı ve yaklaşık 100 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı duyuruldu.

Japonya'nın önde gelen Kripto para borsası Liquid, bir siber saldırıya maruz kaldıklarını ve yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığını açıkladı. Şirket, Twitter'da yaptığı paylaşımla saldırıyı duyururken, "#LiquidGlobal sıcak cüzdanlarının tehlikeye girdiğini duyurduğumuz için üzgünüz, varlıkları soğuk cüzdana taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"DİĞER KRİPTO BORSALARI İLE ÇALIŞIYORUZ"

Liquid tarafından yapılan açıklamada çalınan varlıkların hareketlerinin izlenmekte olduğu ve bu varlıkların dondurulması ve geri alınması için diğer kripto para borsaları ile de çalışıldığı vurgulandı.

Analistlere göre Liquid'den çalınan kripto paraların 31 milyon dolarlık Ethereum, 5 milyon dolarlık Bitcoin ve 13 milyon dolarlık XRP'den oluştuğu söyleniyor.

KRİPTO PARA SOYGUNLARI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta bilgisayar korsanlarınca Poly Network sistemine girilmiş ve 600 milyon dolar kripto para çalınmıştı. Saldırıdan bir süre sonra paranın büyük bir kısmını iade eden korsanlar, sistemdeki açıklara dikkat çekmek için iyi niyetli olarak böyle bir yol izlediklerini açıklamışlardı ve "beyaz şapkalı" olarak nitelendirilmişlerdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz