Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak

İzmir Bergama’da Batı Anadolu Serbest Bölgesi kuruldu. Bölgede 4 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılması hedeflenirken 20 bin kişiye de istihdam sağlanması amaçlanıyor.

İzmir’de Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin kurulduğu duyuruldu. Bergama’da yer alacak serbest bölgeyi kurup işletmek üzere BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. 30 yıl süreyle yetkili kılındı.

YATIRIM VE ÜRETİM TEŞVİK EDİLECEK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, karara yönelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İzmir'de endüstriyel ve ticari faaliyetleri ihracata yönlendirmek, ihracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek amacıyla Batı Anadolu Serbest Bölgesi kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Ülkemiz ve İzmir'imiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

4 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ

“İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan ve Çandarlı Limanı’na yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin 4 milyar dolar ticaret hacmine ulaşarak yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlamasını ve bu suretle, İzmir ve bölge ekonomisini canlandırmasını hedefliyoruz.”

YENİ SERBEST BÖLGELER KURULACAK

Bakan Muş sözlerinin devamında “Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli ürün üretimine yönelik yatırımlar için cazibe merkezi olabilecek yeni serbest bölgelerin kurulması çalışmalarına devam ediyoruz. Buradaki temel amacımız; serbest bölgelerin ülkemiz ekonomisine sağladığı pozitif katkıyı artırmak” cümlelerine yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz