Kripto para: Bir kumar mı yoksa kabul gören bir yatırım aracı mı?

Kripto para: Bir kumar mı yoksa kabul gören bir yatırım aracı mı?
NotHaber

Son günlerin en popüler finansal yatırım aracı kripto paraları mercek altına alan Dijital Gizem "Kripto Para" belgeseli yayımlandı.

Türkiye’deki Kripto Para Durumunu ve gerçeğini masaya yatıran "Dijital Gizem: Kripto Para" belgeseli yayımlandı. Belgeselde kripto para mağdurları ve onların hikayelerine yer verildi. Ayrıca konunun uzmanları kripto paranın 15 yıllık serüvenini, sosyal yansımalarını ve ekonomiye olan etkilerini anlattı.

KRİPTO PARA MAĞDURLARI ANLATTI

Mağdurlarla yapılan görüşmelerde yüzlerinin saklı olması dikkat çekti. Bir Thodex mağduru “Ali buraya yatırmış. Beşi on yapmış, ben de yatırıyorum düşüncesiyle girerseniz bu bir kumar” diyerek kripto para borsalarını değerlendirdi. Bir diğer mağdur ise “Dipte olduğunu düşündüğüm bir alt coini seçtim, yaklaşık bir ay sonra o 100 bin doların 30 bin dolara eridiğini gördüm” diyerek yaşadığı süreçteki kayıplarını anlattı.

UZMANLARA GÖRE KRİPTO PARA DURUMU NEDİR?

Belgesele konuk olan Prof. Dr. Murat Ferman, kripto paraları şu sözlerle anlattı: Kripto paralar spekülasyon denizinden manipülasyon okyanusuna açılmayı sevenlerin at oynattıkları bir yerdir.

Kripto para evrenini anlatan BAÜ Blockchain Direktörü Bora Erdamar ise “Bu sistemin herhangi bir patronu yok. Haliyle bunun size sağladığı esneklikler, özgürlükler var” diye yorumladı. Belgesel geçtiğimiz günlerde TRT Haber ekranlarında yayımlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz