Norveçli terörist Breivik 10 milyon dolar istiyor!

Norveçli terörist Breivik 10 milyon dolar istiyor!
NotHaber

2011’dde 77 kişiyi öldüren Anders Breivik, biyografi filminin çekilmesi için film prodüktörlerine yalvarıyor. Şimdiye kadar bu nedenle 20 mektup gönderen terörist, karşılığında da 10 milyon dolar ücret talep ediyor!

Norveçli ırkçı sağcı terörist Anders Breivik'in biyografi filminin çekilmesi için film prodüktörlerine yalvardığı ortaya çıktı. Breivik, şimdiye kadar prodüktörlere en az 20 mektup gönderdi. 2011'de bombalı ve silahlı saldırılarda 77 kişiyi katleden Breivik, hikayesinin hakları karşılığında da 10 milyon dolar talep ediyor. Şimdiye kadar Breivik'e dönüş yapan kimse olmadığı belirtilirken, bu cüreti Norveç kamuoyunda b​​​​üyük tepki gördü. Bunun üzerine ülkede soruşturma başlatıldı.

CEZASI MÜEBBETE ÇEVRİLEBİLİR

Breivik, hapiste her gün 50 sayfalık günlük tuttuğunu söylüyordu. Bu süreçte biyografisini de yazmış ve senaryo da hazırlamıştı. Norveçli terörist, ülke anayasasına göre en ağır ceza olan 21 yıl hapisle cezalandırılırken, cezası tamamlandığında toplum için tehlike teşkil ettiğine kanaat getirilmesi durumunda cezası 5’er yıl uzatılarak müebbet hapse çevrilme ihtimali de bulunuyor.

ÖRNEK OLMASINDAN KORKULUYOR

Breivik, 22 Temmuz 2011’de Oslo'daki resmi binaların yakınında bir otomobile yerleştirdiği bombayı patlatarak 8 kişiyi öldürdükten sonra Ütöya adasındaki İşçi Partisi gençlik kampında çoğunluğu lise öğrencisi 69 kişiyi katletmişti. Böyle bir caninin filmini çekmek için istekli birinin çıkması durumunda, bu durumun Breivik ve 2019’da Yeni Zelanda’da cami basarak 51 kişiyi katleden Avustralyalı ırkçı Brenton Tarrant gibi canilere cesaret vermesinden korkuluyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz